Znáte temnoplodec? Neboli arónii? Je vzdáleně příbuzná hrušni a jeřábům. Jejich jedlé černé plody jsou ceněny pro vysoký obsah vitamínů a tříslovin. To sebou však nese trpkost a svíravý pocit v ústech. Arónii sbíráme ve volné přírodě, nebo v pěstitelské stanici ve Velkých Losinách. Dlouho jsme přemýšleli co z arónie udělat nebo jak vylepšit její chuť. Rozhodli jsme se pro džem do kterého jsme přidali hřebíček a červené víno. Tím jsme rozbili trpkost arónie a dodali jí šmrnc. Od zákazníků co na tento džem chodí, nám říkají, že chutná jak dobré svařené víno. Tak co, zkusíte tuto netradiční kombinaci?
Aróniový džem výběrový (EXTRA) speciální se sníženým obsahem cukru
Zpracované ovoce.
Složení: arónie 58,7 %, cukr, červené víno 11 % (obsahuje oxid siřičitý), hřebíček 0,2 %, citrusový pektin, kyselina citronová.
Na 100 g džemu bylo použito 58,7 g arónie. 100 g džemu obsahuje 22,7 g cukru. Muže obsahovat stopy alkoholu.
Po otevření uchovejte v chladu do + 6°C a spotřebujte do 7 dnů.
Původ surovin: ČR
Hmotnost: 210 g / 155 g.
Minimální trvanlivost uvedena na obalu.