Svatojánské ořechy

Svatojánské ořechy

Hmotnost 165 g po okapání 70 g

Dostupnost Skladem
Kód: 265
155 Kč
Svatojánské ořechy
Svatojánské ořechy
Novinka Tip

Svatojánské ořechy
Fermentované a pasterované vlašské ořechy.
Složení: zelené vlašské ořechy 42,4 %, voda, cukr,
ořechový likér (destilát z vlašských ořechů, směs
koření a bylin, pomerančová kůra, muškátový
oříšek) skořice, hřebíček, vanilkový lusk, kyselina
citronová, směs koření. Může obsahovat stopy
alkoholu. Skladujte na suchém a tmavém místě. Po
otevření uchovejte v chladu do + 6°C.
Spotřebujte do 14 dnů od otevření.
Původ surovin: ČR. Hmotnost: 165 g.
Hmotnost po okapání: 70 g.
Minimální trvanlivost uvedena na obalu.

 

Letos jsme se svatojánskými ořechy získali cenu Regionální produkt Olomouckého kraje. Věříme, že to není poslední ocenění, které tyto ořechy získají. Jedná se o velmi starý a dříve tradiční recept zpracování vlašských ořechů. Ořechy se sbírají okolo 24. června na Sv. Jana, dokud nemají vyvinutou skořápku. Tento výrobek je určitě co se týče přípravy časově ten nejvíc náročný, který vyrábíme. Ořechy se několik týdnů máčí ve vodě, kdy se voda musí každý den měnit a následně se ořechy několik dalších týdnů vaří v cukrovém nálevu s kořením, kde nasají všechny ty skvělé chutě. Nakonec se ořechy v tomto nálevu zavaří a několik dalších měsíců "odpočívají", aby dozrály. Až teprve pak se dostanou k Vám na stůl. Vy je pak můžete vyzkoušet k vínu, paštikám, sýrům nebo na zdobení dezertů.